JavaScriptin tulee olla päällä. This page requires JavaScript. Den sida kräver JavaScript.
ReACTIVE Too – Reliable Electronics for Tomorrow’s Active Systems – loppukäyttäjille
Tervetuloa kyselyyn
Tietoa osallistujille
Etsimme vapaaehtoisia osallistujia tutkimukseen, jonka kohteena on älyvaatteita ja -huonekaluja koskeva tarvekartoitus ikäihmisten ja toimintakykyrajoitteisten asumisen tueksi (”Smart textiles and furnitureneedmapping for ambientassistedlivingapplications for elderly and disabledpeople”). Tämä tutkimus on osa ReACTIVEToo (ReliableElectronics for Tomorrow’s Active Systems) -hanketta, jonka tavoitteena on kehittää ratkaisuja, joilla parannetaan käyttäjien turvallisuutta, kokemuksia ja päivittäisiä toimintoja sekä heidän hyvinvointiaan myöhemmällä iällä. Lisätietoja on saatavilla hankkeen yhteyshenkilöltä. Hankkeen tämän osan toteuttavat eurooppalaiset yliopistot: Wolverhamptonin yliopisto (hankkeen koordinoinnista vastaava laitos), Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK), Liverpool John MooresUniversity (Yhdistynyt kuningaskunta), Tampereen teknillinen yliopisto ja Sleesian teknillinen yliopisto (SUT, Puola).
Yleiskatsaus
Pyydämme sinua osallistumaan verkkokyselyyn tai virtuaalisiin työpajoihin Microsoft Teamsin, Google Hangoutsin tai Zoomin välityksellä. Tavoitteena on kehittääasumisen tueksiälyteknologiaratkaisuja, jotka perustuvat käyttäjien tarpeisiin, sekä edistävät osallisuutta ja kuntoutumista tulevaisuudessa. Osallistuminen on vapaaehtoista, ja osallistujat voivat vetäytyä tutkimuksesta milloin tahansa.
Voit osallistua joko verkkokyselyyn,verkkotyöpajoihin tai molempiin.
Tutkimukseen osallistujat voivat olla mahdollisia teknologisten ratkaisujen käyttäjiä, jotka voivat antaa suostumuksensa osallistumiseen. Osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa tietoa tutkimuksen kohteena olevasta teknologiasta.
Jos osallistut työpajaan, se koostuu kahdesta osasta: ensimmäisessä osassa ideoidaan, minkälaisia älyteknologiaratkaisujaikäihmiset tarvitsisivat avukseen päivittäisissä toiminnoissaan tai yleisen hyvinvointinsa parantamiseksi. Toisessa osassa kartoitetaan osallistujien mielipiteitä älykkään teknologian prototyypeistä. Henkilötietoja ei kerätä minkään verkkokyselyn yhteydessä. Keskustelujen ja esittelyjen kautta saatuja tietoja käytetään tukemaan näiden älyteknologiaa hyödyntävien prototyyppien jatkokehitystä todellisten tarpeiden pohjalta sekä tukemaan kuntoutustoimia, sosiaalista osallisuutta ja muuta terveydenhuollon teknologiaa koskevaa tutkimusta, minkä avulla voidaan helpottaa ihmisten päivittäistä toimintaa.
Miksi tämä tutkimus on tärkeä?
Itsenäistä elämää ja ikääntymistä tukevien innovatiivisten teknologioiden suunnittelu helpottaisi osaltaan sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisiin ja koko terveydenhuoltojärjestelmään kohdistuvia paineita ja parantaisi samalla käyttäjien turvallisuutta ja päivittäistä arkea. Mahdolliset käyttäjät on otettava mukaan suunnitteluun, jotta voidaan varmistaa, että nämä uudet teknologiat vastaavat heidän tarpeitaan ja että ne otetaan hyvin vastaan. Tämä edellyttää vuorovaikutteista suunnittelu- ja kehittämisprosessia, jossa hoitajat ja mahdolliset käyttäjät osallistuvat tuotteiden ideointiin ja palautteen antamiseen. Tutkimuksen avulla monitieteinen tutkijaryhmä voi parantaa tai kehittää innovatiivisia hyvinvointia lisääviä teknologiaratkaisuja erityisesti ikäihmisille ja toimintakykyrajoitteisille. Näitä ratkaisuja voidaan käyttää eri tarkoituksiin yksittäisten käyttäjien, heidän hoitajiensa sekä terveydenhuollon ja sosiaalihuollon ammattilaisten tukena. Osallistujilla on mahdollisuus vaikuttaa näiden älykästä teknologiaa hyödyntävien prototyyppien kehitysprosessiin.
Millaiseen tutkimukseen olet osallistumassa?
Sinua pyydetään osallistumaan tähän tutkimukseen, koska olet vähintään 18-vuotias aikuinen, joka voi antaa suostumuksensa osallistua tutkimukseen. Osallistuminen sisältää ideoiden kehittelyä ja jäsenneltyjä keskusteluja älykkään teknologian prototyypeistä. Kysymme muun muassa mielipidettäsi niiden nykyisestä käytettävyydestä ja mahdollisista ominaisuuksista, joita voitaisiin lisätä niiden toimivuuden ja laajemman käytön parantamiseksi. Tutkimukseen osallistumisesta ei makseta palkkiota.